Hakkında Bilinmeyen








Çocuklu ailelere PTT’den 300, 400, 600 TL destek veriliyor! Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteklerden biri de doğum yardımı… Yeni doğum yapan annelere kolaylık sağlayan doğum yardımı ödemesi, tek seferde ve geri ödemesiz olarak düzenleniyor. Yardım kapsamında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde yapılan doğum yardımı ödemesi için başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilirken ödemeler ise PTT üzerinden yapılıyor. Hak kazanan vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ya da Mavi Kart numaraları üzerinden PTT aracılığıyla ödemelerini alabiliyor. İşte e-Devlet doğum yardımı başvuru ekranı ve konuyla ilgili tüm merak edilenler…

DOĞUM YARDIMI NEDİR?
Doğum yardımı, 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ile Mavi kart sahipl ailelere verilen bir yardımdır. Bu yardımdan faydalanabilmek için annenin veya babanın veya her ikisinin de Türk vatandaşı ya da Mavi kart sahibi olması gerekir.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak





Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması

15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmek

Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)

Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması

Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Doğum yardımı almak isteyen kişilerin başvuru için yapması gerekenler ve istenen evraklar şu şekildedir:

Canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapılır.

Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesinde yer alan “Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesi” eksiksiz olarak doldurulup imzalanır.

Gerekli dilekçe ve başvuru formlarını tamamlayan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri veya e-Devlet yoluyla başvurularını gerçekleştirebilir.

Her ne statüde olursa olsun (hizmet alımı yoluyla istihdam edilenler dâhil) kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilen personel çalıştığı kuruma başvurur.

Yurtdışında yaşayanların başvuruları ise Büyükelçilik ve Konsolosluklarca alınır. Yurtdışında yaşayanların Türkiye’de bulunmaları halinde ise herhangi bir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezine başvurmaları mümkündür.





ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ