
Destekleme Kursları olarak ta bilinen EBA Kurs Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. dönem başvuruları başladı.06 Şubat tarihinde başlayan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin aynı kapsamda değerlendirileceği EBA 12 Şubat tarihine kadar başvuruları almaya devam edecek
2016 /2017 Eğitim Öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destekleme ve yetiştirme kursları e-kılavuzuna göre 2. Dönem kurs başvuruları 06/12 Şubat tarihleri arasında olacak . Sözleşmeli yada kadrolu olup olmadıklarına bakılmaksızın aynı şekilde değerlendirilecek olan başvuruların sonucu merakla beklenmektedir. Başvurular nasıl yapılacak konusunda merak edilenleri sizler için araştırdık.
Öğretmenler EBA sistemi üzerinden girecekleri ders ve okul tercihlerine göre değerlendirmeye tabi tutulacaklar . E-kurs modülü üzerinden sisteme giren öğretmenlere bir şifre verilecektir.Verilen şifre ile sisteme kurs için istenilen ders ve okul tercihleri girilecektir. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulacak olan komisyonlar tarafından gerekli incelemeler yapılarak tercihler değerlendirilecektir. Bu başvurularda öncelik kadrolu öğretmenlere verilecek olup ihtiyaç karşılanmaması halinde sözleşmeli öğretmenlerden tamamlama yapılacaktır.
Kurs ücretleri için belirlenen 2017 yılı rakamı 11,33 olan ek ders ücretinin iki katı olan 22,66 olarak belirlenmiş tir.
Binlerce öğretmen için ek bir gelir kapısı olan kurs için başvuru tarihlerinin açıklanması merakla beklenmekte idi. .Memur zammının verilmesinin ardından enflasyon rakamının beklentilerin çok üzerinde gerçekleşmedi sonucu alınan zam eriyip gitmiştir.Ek kazanç olacak olan kurslar için öğretmenlerin seçecekleri ders ve okul tercihleri değerlendirmede oldukça büyük bir belirleyici bir rol oynamaktadır