Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden yapılan açıklamada merkezi yerleştirme ile 2 bin 780 memur alımı yapılacaktır. Şartları taşıyan kişilerin belirtilen tarihlerde müracatlarını yapmaları gerekmektedir.
Devlet kadrolarına yapılacak olan alımlar merkezi atama ile yapılmaktadır. ÖSYM aracılığı ile yapıalan alımlarda bazı şartlar aranmaktadır. KPSS lise mezun alımı, KPSS ön lisans mezun alımı, KPSS Lisans mezunu alımı ile açıklanan bölümlere alım yapılmaktadır. Daha önceden kurumlar personel taleplerini bağlı bulundukları Bakanlıklara iletmeleri sonucu toplu olarak ihtiyaç olunan memur sayısı oluşmaktadır. Hükümetin onayı ardından ÖSYM ye şartları taşıyan kişileri atama yapması için bilgi verilmekte ve resmi gazetede bu tarih yayınlanmaktadır. KPSS / 1 puanlarına göre yapılacak olan merkezi yerleştirmede son yapılan açıklamada 2 bin 780 kişi olacağı bildirilmiştir.
Alınacak Memur Sayısı: 2 Bin 780
Alınacak Pozisyonlar: Çok Sayıda Alım Yapacak Kamu Kurumu:
Çok Sayıda Mezuniyet: Lise – Önlisans – Lisans
Son Başvuru: 3 Temmuz
ÖSYM Başvuru
ÖSYM AİS aracılığı ile yapılan KPSS 2017/1 merkezi atamasında lise mezunu 244 memur, ön lisans mezunu 961 memur ve lisans mezunu bin 575 memur alımı yapılmaktadır. Adayların aşağıda ki link aracılığı ile 3 Temmuz 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmekte olup başvuru ücreti olan 15 TL’yi de yatırması gerekmektedir.